Jak na sušené šunky
Věříme, že si španělské sušené šunky zaslouží zvláštní péči. A to nejen při jejich výrobě, ale také při samotném servírování. Jen tak z jejich chuti získáte ten největší požitek.
Proto jsme pro Vás připravili několik doporučení:
- před krájením odstraňte tuk a kůži jen z té části, kterou hodláte nakrájet,
- nejpraktičtější je použití stojanu a speciálního, velmi ostrého nože,
- při samotném krájení postupujte podle přiloženého návodu,
- můžete se také podívat na video, které jsme pro Vás natočili přímo ve Španělsku,
- plátky buď ihned podávejte, nebo přikryjte fólií,
- pokud jste nakrájenou šunku uchovávali v ledničce, nechte ji před samotným podáváním dostatečně dlouho odpočinout při pokojové teplotě, aby se uvolnil ztuhlý tuk a plně se rozvinula chuť,
- nejde-li vám tence nakrájet šunka přímo u kosti, nevadí - větší kousky se dají použít do jídel. Totéž platí o morkové kosti, kterou lze i zamrazit,
- po nakrájení doporučujeme přikrýt zbylé maso na kosti pečícím papírem, plátýnkem namočeným v olivovém oleji nebo dříve odkrojenou kůží s tukem.
Pokud budete mít jakékoliv dotazy, napište nám. Rádi Vám je zodpovíme, protože španělské šunky jsou naší vášní a skutečným gastronomickým nebem.
Nejprodávanější
2 položek celkem